5 maj 2014

Divergent (filmen)


Igår var jag på bio och fick äntligen se Divergent och när man vet att författaren till boken har varit med producent till filmen så känns det i alla fall som att det är stor chans att filmen klarar av ens förväntningar och det gjorde Divergent.
Jag kan inte säga någonting på rak arm som jag saknade men det finns någon detalj som jag är osäker på när det händer men vissa ändringar måste man ju göra när 3 böcker ska göras till 4 filmer.

En sak som jag störde mig var på att Tris hade tårar i ögonen i 99% av filmen, jag ville se hon med lite mer skin på näsan och inte att hon hela tiden var på väg att gråta.

Divergent handlar om Tris som lever i Chicago,i ett samhälle där man lever efter olika falanger, (De ärliga, De osjälviska, De lärda, De tappra, De fridfulla och sen finns det även de som är Divergenta som inte riktigt går att sätta i en falang och sen de Falanglösa som är som hemlösa)
Tris och hennes bror är båda nu 16 år och ska välja falang, de är uppvuxna hos de osjälviska men Tris känner sig inte osjälvisk och väljer då istället någonting annat vilket innebär att hon måste ta avsked av sin familj.
Men efter valet så får Tris vara med om båda fysiskt och psykiskt hårda utmaningar och då vet hon inte ens om hon kommer få stanna eller bli utkastad till de falanglösa. Tris får sakta men säkert lära sig vilka som är hennes riktiga vänner och vilka som helst vill se henne död.


Har ni sett filmen? Vad tyckte ni? Saknade ni någonting?

Jag har inte läst sista boken så längtar massor tills det blir höst och den kommer ut på svenska och jag kommer även se de övriga filmerna.

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...