30 april 2014

Sara Blaedel - Dödsstigen

Det här är Saras 8e bok i serien om Louise Rick, tyvärr finns inte alla översatta till svenska. Men jag tyckte att det gick jätte bra att hoppa in i serien och börja på del sju.

I den här boken får vi följa när Louise får gräva i sitt förfluta för när hon kommer tillbaka till jobbet som kriminalinspektör efter tre veckors sjukskrivning så hamnar fallet med en försvunnen pojke på hennes bord.
Pojken är 15 år och hör hemma i Hvalsö där Louise har växt upp och hon vet sedan tidigare vem pojkens föräldrar är. Letandet efter pojken leder till att de istället hittar tre unga kvinnor som ligger begravda i skogen och i anslutning till kvinnorna är där gruppen som har asatro som religion brukar lämna sina offergåvor.
Ledtrådarna leder Louise tillbaka till hennes ungdomskärlek Klaus som tog av livet av sig och det var då  hon vände Hvalsö ryggen. Vad är det egentligen som pågår i hennes barndomsby och när hon äntligen börjar få svar på sina frågor så inser hon hur blind hon var för vad som pågick redan då.


Den här boken var minst lika bra som den förra, så nu hoppas jag ännu mer att fler blir översatta och/eller att Sara kommer ut med fler böcker som blir översatta. Det är spänning från första till sista sidan och även Louise privatliv är riktigt intressant att läsa om och jag tror att när hon nu fått veta sanningen om det förfluta så kan böckerna bli ännu bättre.
En av årets höjdpunkter och jag hoppas många fler än mig upptäcker och uppskattar den här serien! 

Betyg 5 av 5

Boken finns att köpas på   Adlibris  CDON

1 kommentar:

  1. Jag vill ju egentligen gärna läsa de här, men jag har så otroligt svårt för att börja mitt i en serie.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...