30 januari 2014

Hjorth & Rosenfeldt - Fjällgraven


Sebastian Bergman #3

Två väninnor är och promenerar i Jämtlandstriangeln, det är sen höst så det både regnar och är kallt och efter att ha insett att de valde fel väg och letar sig fram till nästa övernattnings ställe så ramlar en av kvinnorna och hon upptäcker då en skeletthand som sticker fram ur marken. 

När polisen kommer och börjar undersöka platsen så upptäcker dom inte bara ett utan sex lik nedgräva i någonting som liknar en stor grav, två av de nedgrävda är barn så eventuellt har man hittat en barnfamilj men det är ingen familj som har försvunnit uppe i fjällen under de åren man tror liken blev nedgrävda.
Däremot lyckas man identifiera de andra två kropparna men man kan inte hitta vad de har för samband med de övriga fyra trots att de alla verkar ha hamnat i graven samtidigt.

Utanför polisutredningen så är det en journalist som undersöker två försvunna invandrar män som försvann för flera år sedan men någonting verkar inte rätt och när spåren leder till Säpo blir allting jätte invecklat. 


Sebastian försöker bli av med Ellinor och samtidigt få en bättre relation med sin dotter men allting börjar vara så invecklat kring Sebastian att han inte inser när han förstör för sig själv.

Jag gillar den här serien, den är lite annorlunda och jag gillar inte alls Sebastian men det är skönt att han i alla fall inte har problem med spriten utan att han bara tänker på sig själv och är allmänt otrevlig. Annorlunda och en helt okey serie, den här boken slutade med en cliffhanger så jag ser verkligen framemot nästa bok! Däremot blir man inte så introducerad i början på vad som har hänt så jag har lite koll på att ibland hålla koll på vem som gör vad i boken.
Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på   Adlibris   Bokus   CDON 
 
 

1 kommentar:

  1. Jag gillar också den här serien, mer och mer faktiskt vilket annars är ganska ovanligt :)

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...