28 februari 2013

Stephen Chbosky - Wallflower

Det här är en sådan bok som alla höjer till skyarna, eller de som har läst den på originalspråket höjer den till skyarna de som även har läst den på svenska säger att den är bättre på originalspråk.
Jag måste tyvärr erkänna att jag inte riktigt förstår hysterin över den här boken, jag ska se filmen oxå och se vad jag tycker om den.

Wallflower handlar om en kille som heter Charlie, han lever mycket i sin egna värld och är egentligen rätt ensammen. Men så lär han känna Patrick och Sam och får för första gången höra att folk tänker saker om honom och han blir kallad för en Wallflower(en som betraktar, tar in och inte säger så mycket). Det är Charlies första år i high school och med hjälp av en pushande lärare så börjar han mer delta än iaktta. 

Boken är skriven i brevform, Charlie skriver till någon och vi får inte veta vem. Vi får heller inte veta rakt ut vad som hände där i slutet utan det känns som att det fattades några sidor och jag vet inte om Charlie överlevde det andra året i skolan. Han var redan i början en annorlunda pojke som kunde försvinna i sig själv men jag gillade inte slutet och är faktiskt besviken över boken.
Betyg 3 av 5

1 kommentar:

  1. Vaaa!? Jag tyckte att boken var helt underbar! :) Och jag tyckte att slutet var okej, man fick ju reda på vad som hade hänt Charlie i barndomen och varför han fick gå hos psykologer och i och med det fick han väl större förståelse själv. Och han har ju "överlevt" alla år i skolan, så varför inte det andra?

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...