17 februari 2013

Ninni Schulman - Flickan med snö i håret

Det här är Ninnis debutbok, det är första delen i en kriminalroman serie med journalisten Magdalena Hansson som huvudperson. Magda har efter en för henne tuff skiljsmässa bestämt sig för att flytta tillbaka till Hagfors där hon har vuxit upp, men nu har hon med sig sin sexåriga adoptiv son Nils.
Vi får följa hur Magda arbetar sig som journalist, men även mycket om hennes privat liv som hennes ex make, sonen och de personer från Hagfors som hon inte har pratat med på länge.

På nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö, allting som hon hade berättat för sina föräldrar om nyårsfest med vänner var bara påhitt och ingen vet vad hon egentligen hade för plan. När poliserna Petra och Christer får fallet på sitt bord så inser de fort att Hedda har senaste tiden levt ett dubbelliv.
En tid senare påhittar man en ung flicka mördad i en jordkällare några kilometer ifrån Heddas hem, flickan är naken och har dödats med ett skott i huvudet. Är det Hedda som man har hittat?

Magda skriver om Heddas försvinnande och fördjupar sig i hennes liv och försöker nysta i alla lösa trådar, men någonstans på vägen lägger hon sig i blir inblandad i en katt och råtta lek.

En riktigt bra kriminalroman, den hade ett bra intressant fall som man fick följa i bra takt samtidigt som man fick följa alla personerna i boken på olika sätt och fast det var flertalet personer så blandade man aldrig ihop dem utan boken var skriven på ett riktigt bra flytande sätt.
Jag kommer helt klart läsa fler böcker av Ninni Schulman!
Betyg 5 av 5

1 kommentar:

  1. Vad kul att du gav den en femma! Jag har den oläst på iPaden och mitt månadstema för mars är deckare så tänkte ta itu med den då :)

    SvaraRadera

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...