27 november 2012

Sara Blaedel - Pulver

Det här är Sara Blaedels första roman och del 1 i serien om Louise Rick och tyvärr är ju inte hela serien översatt till svenska, det här är verkligen kriminalromaner så som jag vill ha dem. 

Under en helg hittas en ung flicka strypt i en park och en journalist mördad på Hotel Royals bakgård. Kriminalinspektör Louise Rick får fallet med den unga flickan på sitt bord och de står verkligen utan ledtrådar, Lousies bästa kompis Camilla Lind är kriminalreporter och kände den mördade journalisten så även där blir Louise inblandad.
Louise försöker se till att Camilla inte lägger näsan i blöt allt för mycket för hon vet att Camilla inte kan sluta snoka och snokar man på fel ställe kring ett mord kan man få mördaren efter sig, sen när Camilla blir kontaktad av folk som rör sig i narkotikakretsar så tar mordutredningen en annan vändning.

En riktigt bra kriminal roman, det är spännande nästan genom hela boken eftersom man hela tiden får små ledtrådar och man själv börjar fundera på vem som är mördaren. Jag gillar att man får en chans att vara delaktig och själv ha idéer, det blir så tråkigt när mördaren är helt okänd fram tills de har fått fast han.  Jag vill läsa mer av Blaedel och hoppas något förlag översätter även de senare böckerna om Louise Rick!                        Betyg 5 av 5

1 kommentar:

  1. Det verkar helt klart vara en intressant författare! Har hennes senaste på svenska hemma som ska läsas :D

    SvaraRadera

Unni Lindell - Djävulskyssen

  Cato Isaksen #9 Titel och Omslag Handling  Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar med tvätten...