23 oktober 2022

Buthler Öhrlund - Hämnaren

 

Silfverbielke #6


Titel & Omslag
Ett omslag som passar bra ihop med de senast utgivna böckerna i den här serien. Hämnas, vem vill inte hämnas i de här böckerna? 

Handling
Christopher Silfverbielke - stjärnmäklare, mördare och psykopat - har frigivits från fängelset och inlett en framgångsrik politisk karriär som kristdemokrat. Men på väg mot partitoppen måste han först undanröja några hinder för att återvinna svenska folkets förtroende och fullfölja sin plan. 

Många är de som ska få smaka på hans vedergällning - inte minst Jacob Colt, den en gång så skicklige polisen vars familj Christopher krossat, som nu, trött och lätt alkoholiserad, smider sina egna hämndlystna planer vid Europol i Haag. 

Mina åsikter
Eftersom varje bok i den här serien handlar om katt och råttaleken efter Silfverbielke och hans enda riktiga motståndare är Jacob Colt, men övriga poliser verkar acceptera att Silfverbielke har suttit av sitt straff vilket känns väldigt konstigt. Sen är det så också att inom psykiatrin så skrivs man inte bara ut, han borde tillhöra öppenvården. Men det här är en bok  inte verklighet, och som tur var finns Christopher inte på riktigt. 

Men när det inte är några riktiga avslut på böckerna så är det som en långdragen bok uppdelad i delar.  Vi vet aldrig vad Christopher kommer hitta på, han bryr sig ju inte om någon så han kan göra vad som helst för att få som han vill och struntar i vem som dör efter vägen. 

Spoiler varning! 
Christopher är verkligen villig att döda alla som inte gör som han vill. Nu dog väll Mariana, eller hon tog livet av sig och sen var han villig att döda sin syster, undra om det var ett misstag att hon överlevde eller om det var ett hot om vad han kan göra. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jonas Moström - Dödens pendel

  Johan Axberg #1 Titel & Omslag Ett väldigt passande omslag även om det känns lite tråkigt och titeln är lite si så där.  Handling När ...