28 september 2022

Buthler & Öhrlund - En nästan vanlig man

 

Silfverbielke #1


Titel & Omslag
Jag gillar omslaget och titeln. 

Handling
Christopher Silfverbielke är stjärnmäklaren i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet. 

Hans Ecker är Christophers bäste - och kanske ende - vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain. 

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga. 

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen och i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och reuslterar i - mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet. 

Mina åsikter

Jag har läst några senare böcker i den här serien så jag kände redan till Christopher Silfverbielke, men det var intressant att få veta hur allting började spåra ur. Jag gillade den här boken och kommer helt klart fortsätta läsa fler delar i serien men det är böcker som man också behöver lite paus från för Christopher är verkligen en fullblods psykopat som man inte orkar med i för stora doser. 

Spoiler varning!
Det hade varit lite mer spännande om Christopher hade dött, men det bådar inte gott för Hans Ecker vars fru är på smällen och när han hamnar i fängelse för ett mord han inte har begått, men han försökte begå och han nu dessutom har en psykopat efter sig, så lär han inte överleva många böcker till. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...