17 maj 2022

Michelle Knight - Elva år i fångenskap

 


Titel & Omslag
Ett passande omslag och passande titel. 

Handling
Michelle Knight kidnappades 2002 av skolbusschauffören ariel Castro i Cleveland. År 2003 kidnappades också Amanda Barry och 2004 Gina De Jesus, och de hölls alla fångna i Castros hus. Deras flykt den 6 maj 2013 blev en världsnyhet. 

I den här boken berättar Michelle med egna ord vad som egentligen hände i huset och hur hon klarade av att fortsätta lever under sådana omänskliga förhållanden. 

Mina åsikter
Den här boken är alltså skriven av Michelle ur hennes synvinkel, och den är berättad på ett riktigt bra sätt så det är lätt att följa med i vad som händer, det är en hel del tunga grejer som hon är med om och det är lagom långa kapitel för att få den information man behöver för att förstå men samtidigt inte för mycket detaljer. 

Alltså jag förstår inte hur inte Ariel Castros släktingar inte kunde reagera över hur ofräsht det var hemma hos han, och hur illa allting luktade och sa verkligen hans systerson ingenting om flickorna på övervåningen?  Och att han tog hand om en liten flicka, som han påstod var hans flickväns dotter, men ingen fick någonsin se den där flickvännen. Borde inte grannar eller släktingar ha reagerat? 

Fy vad mycket hemskt speciellt Michelle fick vara med om, hon var så hatad bara för att hon inte var blond, och han avskydde henne verkligen och det utan anledning. Sen att han är så psykiskt sjuk och tror de är en familj, hur han misshandlar henne till missfall för att sen bli förbannad för att hon fått missfall. 

Spoiler varning! 
Det räcker inte att Michelle överlevde de där 11 åren i fångenskap under tortyr, hon höll på dö, hon är misshandlad så att hon inte kan få fler barn, och hon har ändå hjärta att inte göra allt för att få tillbaka sin son, den person som höll henne vid liv under alla år utan hon gör det som är bäst för han.  

Reagerade aldrig hans dotter över att 3 personer hon visste vilka de var försvann spårlöst? 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Marie Hermansson - Mannen under trappan

  Titel & Omslag Sjukt tråkigt omslag dock är ju titeln bra i alla fall.  Handling  Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har ett tr...