17 januari 2022

Harlan Coben - Sluta aldrig fly

 Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar väldigt bra ihop med titeln och de tidigare böckerna skriva av Coben. 

Handling
För mer än tjugo år sedan kidnappades Patricia, arvtagaren till familjen Lockwoods förmögenhet. Efter flera månader i fångenskap lyckades hon fly, men förövarna försvann utan ett spår. 

Tills nu! På en mordplats i New York upptäckts dyrbart stöldgods, bland annat en väska och tavla som tillhör familjen Lockwood. På väskan är initialerna WHL3 ingraverade, vilket leder polisen till en man med koppling till fallet. 

Windsor Horne Lockwood III - eller Win, som han också kallas - är en man med omåttlig rikedom, oklanderlig stil och en benägenhet att ta lagen i egna händer. Han är dessutom kusin till Patricia, och polisens fynd leder honom in i en mörk värld av hemligheter där han tvingas ta till okonventionella metoder för att skydda sina nära. 

Mina åsikter
Det är så himla roligt att den här boken handlar om Win, han är en väldigt nära kompis till Myron Bolitar och Myrons namn förekommer rätt ofta, och även hans ex dyker upp helt plötsligt. 

Jag vet inte vad man ska tycka om Win, han är en knös som ogillar orättvisor, han tycker om sex men vill inte binda sig så han använder en app där bara de super rika finns för att kunna ha spontant sex. 

Precis som vanligt så vill rika människor inte att skeletten ska komma ut ur garderoben utan de är villiga att lägga ner mycket pengar för att mörka saker och de är även villiga att mörka vad som helst. Bitvis av upplösningen hade jag gärna sett varit annorlunda. 

Jag älskar Harlan Cobens böcker, tyvärr är inte det här en av de bästa men det har mesta dels med att jag inte gillar slutet, jag gillar hur han skriver sina böcker, hur han flätar ihop sina karaktärer och som här att Win fick en egen bok. 

SpoilerVarning!! 
Jag gillade Patricia fram tills vi fick veta att hon mördade sin pappa, varför inte ringa polisen? 
Att hon sen stal sin egna familjs tavlor, att hon inte tänkte tanken på att det fanns fler negativ i den andra tavlan, det är så mycket kring Patricia som väcker mer frågor än vad det ger svar. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingelin Angerborn - Fyr 137

  Mabel trilogin #3 Titel & Omslag Ett väldigt snyggt och jätte passande omslag och titeln passar helt perfekt ihop med handlingen. Hand...