4 november 2021

Maria Trolle - Den vita hinden

 Titel & Omslag
Så snyggt omslag och titeln passar bra till bokens handling. 

Handling 
Myras lillebror Kotte är spårlöst försvunnen. När Myra sitter och spejar efter honom i toppen av ett träd kan hon inte sluta tänka på sin farmor, som också försvann utan något spår. 

Saknaden efter lillebror och farmor blir för stark och Myra bestämmer sig för att ställa allt tillrätta. För är det någon som kan hitta Kotte och lösa mysteriet bakom farmors försvinnande så är det hon. Men först måste hon gå längre än någon annan i byn har gjort förut, in i skogen och ut på ett äventyr fullt av överraskande möten och mystiska ledtrådar. 

Mina åsikter
Det är helt fantastiska illustrationer, alla små figurer på varje sida, jag och sonen satt länge och tittade på bilderna, samtidigt som vi ville veta vad som hade hänt med Kotte så vi ville skynda oss att läsa vidare. Boken är gullig och samtidigt spännande. Det är jätte intressant att få följa Myra genom Måndalen, hur hon hjälper andra fast hon själv har bråttom att hitta sin lillebror.

När man läser den här boken får man en del även att prata om som att det lönar sig att vara snäll och hjälpa andra, döden, om att träffa nya individer man inte känner sedan tidigare.  

Det är ett väldigt bra slut som passar perfekt för barn i 3-6 års ålder som boken riktar sig till. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...