22 mars 2021

Max Brallier - De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden

 

De sista barnen på jorden #4

Titel & Omslag
Titeln är exakt vad boken handlar om och jag gillar att man får se karaktärerna på omslaget, illustrationerna i boken är inte speciella på något sätt men man ser saker framför sig lättare. 

Handling 
Det är första vintern sedan Monsterapokalypsen började. För Jack och hans vänner betyder det  slädkatapulter, episka snöbollskrig och ett monstercoolt julfirande. Men den snövita idyllen mörknar när en ny skurk dyker upp i stan. Och den här gången är det en människa.... 

När skurken stjäl Jacks monsterdräparvapen, Skäraren från Louisville, bestämmer han sig för att ta det tillbaka,. Men det blir inte lätt. Jack, June, Quint och Dirk upptäcker snart att vapnet är nyckeln till en ondskefull plan som hotar hela deras värld. 

Våra åsikter

Det här en bok som riktar sig till barn 9-12 år men eftersom min 5åriga son sett det här på netflix så ville han så klart läsa boken. Boken innehåller väldigt mycket text för högläsning och jag blir fort trött i halsen av det så det har tagit ett bra tag att läsa boken. 

Boken är spännande och om man lever sig in i den ordentligt så som barn kan göra så blir den nog väldigt bra. Jag tror jag är lite för vuxen för att riktigt uppskatta den här boken, den är lite för orealistisk och jag har dessutom inte läst de tre böckerna som kom före den här vilket kanske också gör den lite knepigare att förstå allting, men eftersom sonen har sett tv-serien så vet han mer än vad jag vet. 

Betyg 2 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Akademibokhandeln 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...