30 mars 2021

Anna Ihrén - Maskmakaren

 

Jubileumsserien #2

Titel & Omslag
Ett så snyggt omslag, hade önskat masken var i svart dock för då hade den passat perfekt till handlingen. Titeln säger ju Maskmakaren och det finns en sådan som har en viss roll i handlingen. 

Handling
Maskmakaren Louis arbetar natt och dag för att bli klar i tid inför Göteborgsoperans föreställning av Fantomen på Operan. Men han anar oråd. maskerna han skapar verkar föra olycka med sig och han bävar för premiären. 

På polisen Sandra Haraldssons redan överfulla skrivbord landar två nya utredningar. De rör båda morden på två fram-gångsrika affärsmän som till synes inte har några beröringspunkter med varandra. Sandra ber att få anlita sin forne chef Dennis Wilhelmson till sitt team för att kunna lösa fallen. Polischefen Camilla Stålberg är tveksam av personliga skäl. Kan hon verkligen arbeta så nära Dennis igen?  Samtidigt är hon extremt pressad: Göteborg stad fyller 400 år och jubileumet närmar sig men staden erbjuder just nu allting annat än en festlig skrud. 

Vad är mördaren egentligen ute efter? Räcker Sandras resurser för att lösa uppdraget? Och kan maskerna från Operan ha något med morden att göra? 


Mina åsikter
Som vanligt en bok med högt tempo, det händer mycket och det händer saker som kastar omkull hur jag tror det ligger till. Och nu börjar det var så svårt att veta vad jag ska skriva utan att spoila handlingen i den här eller tidigare böcker. 

Poliserna har som vanligt många utredningar på sitt bord och precis som vanligt så visar det sig att några hör ihop på ett eller annat sätt.  Jag lyssnade på den här boken som ljudbok och den var mer eller mindre omöjlig att lägga ifrån sig, och nu vill jag genast börja på tredje boken - Mästaren - men jag måste prioriterar några andra böcker först.  

Spoiler varning! 
Alltså det blir mer och mer vibbar att det kanske växer fram någonting mellan Dennis och Sandra, jag vet inte riktigt om jag vill det, jag är rätt nöjd med dom som kollegor, de känns nästan mer som syskon. 

Återigen var Camilla Stålberg villig att offra Dennis, om han hade åkt iväg själv så kanske han inte hade kommit tillbaka levandes, och klart han inte vill åka med Sandra på intensiven, snacka om karriärskvinna som låter jobbet gå före allt annat.  hennes dotter fick typ ingen plats i den här boken vilket är lite tråkigt när hon syntes så mycket i förra boken. 

Betyg 4 av 5

boken finns på   Adlibris   Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...