12 februari 2021

Anna Ihrén - Strandsittaren

Morden på Smögen #1

Titel & Omslag
 Ett väldigt passande omslag till bokens handling, även titeln passar perfekt. Det finns ett nyare omslag men det gillar jag inte alls, det här är så mycket bättre. 

Handling 
Dennis Wilhelmson tar tjänstledigt från polisen i Göteborg och åker upp till barndomsön Smögen för att bearbeta den livskris han gått igenom under våren. Men sommaren blir inte så lugn och harmonisk som han planert. En ung man hittas död i Smögens hamnbassäng och en gammal vän till honom försvinner spårlöst. 

Ofrivlligt dras Dennis in i Sotennäsets mest uppmärksammade mordutredning någonsin. Han lär känna polisaspiranten Sandra Haraldsson som är ung, ambitiös och rättfram - och på något sätt når hon fram till honom. Sakta men säkert börjar hans inre att läkas. Vad Dennis inte vet är att släktforskaren och svenskamerikanen Anthony har hittat berättelser och människor i Smögens historia som kommer att påverka hans framtid för alltid.... 

Mina åsikter
Varför har jag väntat så länge med att läsa den här boken?  
Den är spännande, det finns intressanta karaktärer och det finns en twist i Dennis privatliv som kommer in på slutet. Dennis och Sandra är väldigt olika och komplenterar varandra väldigt bra som poliser, vilket är väldigt uppfriskande, Jag ser framemot att lära känna båda två bättre i nästa bok, för jag tar förgivet att de kommer finnas med även där, och det ska bli intressant att se vad för fall som då behöver lösas. 

Det här är ingen blodig mördar bok utan mer en pussel deckare. Jag gillar även den gamla storyn vi får följa, även om den kanske inte har så mycket med själva fallet att göra så har det med bokens karaktärer att göra. 

Spoiler varning!
Det blev en spännande twist med Dennis på slutet, att han fick veta vem hans pappa är och även fick en syssling i Anthony. Jag tar förgivet att Dennis och Sandra kommer jobba ihop nu under de här fyra böckerna i serien, jag kommer genast börja lästa nästa bok i serien. 

Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...