3 augusti 2020

Anna Jansson - Rädslans fångar

Omslagsbild: Rädslans fångar
Maria Wern #17

Titel & Omslag
Snyggt omslag, som passar ihop med serien men jag förstår inte riktigt hur det passar in i bokens handling, det är ovanligt långsökt i alla fall. 

Handling
Det är Juni i Visby. Maria Wern och hennes kollegor på länskrim förbereder sig inför sommarens invasion av festande turister. Då flödar narkotikan över ön. Ryktet talar om en stor inhemsk producent av cannabis. En ny odling, omöjlig att upptäcka. 

Vädret är helt ur led. Stormarna når orkanstyrka och all båttrafik måste ställas in. Politikerveckan i Almedalen får en dramatisk start då ett brutalt mord sker - en 30-årig kvinna, gift med en ung politiker, hittas död i hemmet. 

I Tingstäde på norra Gotland har samtidigt en liten grupp människor samlats i hemlighet för att invänta jordens undergång. Sedan mitten av 1700-talet har vetenskapen om den yttersta tiden gått i arv i trakten, och ett astronomiskt ur med anor från Christoffer Polhems tid tickar obönhörligt mot den sista dagen. 

Mina åsikter
En väldigt spännande och riktigt bra bok ! Dock svårt att skriva om handlingen när man kommer spoila oavsett vad man skriver när man är inne på bok 17 i en serie. 

Jag gillar så klart fortfarnade karaktärerna och jag gillar även att man inte älskar alla utan någon ska man störa sig på, så är det ju. Och fallet i den här boken är riktigt spännande, men jag kan som inte berätta någonting utan att avslöja saker man inte vet från början när man börjar läsa. 

Dock var det väldigt mycket "för" snack innan det faktiskt började hända saker i boken, så första biten kändes lite seg men sen hände det massor i resten av boken. Vill fortsätta lyssna på den här serien med en gång. 

Spoiler varning! 
Jag gillar verkligen att Hampus gillar Maria och även om det inte alltid blir rätt så försöker han verkligen och jag tycker det är ett stort steg. Att han har en knäpp biologisk mamma och adoptivföräldrar som är ännu värre så är det tur att han vill knyta an till sin pappa, mamma och sina syskon. Frågan är ju bara om han kommer aklimatisera sig eller om de tokiga ideerna han får ibland kommer ta över och skapa problem i framtiden. 

Betyg 4 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...