25 februari 2020

Ida Axelsson - Dolda spår

Linn Wide #2
Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar rätt bra till handlingen .

Handling
Snön ligger vit över Helsingborg när en polsk flicka hittas död i tunneln vid Hälsobacken. Ingen förstår vad den unga kvinnan gör i Sverige när hon egentligen arbetar som au pair i Dubai. I skuggan av sociala medier uppdagas ett spel där maktens män och unga kvinnor är deltagarna. Alla vet reglerna. Men alla följer dem inte. Samtidigt anmäler Anders Halvarsson sin syster försvunnen, ett år efter att han senaste pratade med henne. Polisinspektören Linn Wide är tillbaka på jobbet efter några månaders sjukskrivning och får i uppdrag att utreda fallet med den döda flickan i tunneln och Marie Halvarssons försvinnande.

Mina åsikter
En riktigt spännande fortsättning på förra boken, nu får vi lära känna Linn ännu bättre och även personerna i hennes närhet får vi lära känna bättre. Fallet i den här boken är väldigt intressant och jag gillar hur vi får följa ledtrådarna till vad som faktiskt hade hänt, och vem som är skyldig. Den här boken slutade rätt spännande utan att vara en cliffhanger, så det ska bli riktigt spännande att läsa nästa bok, Falskt namn, men eftersom jag har läst de här två första som pocket så kommer jag vänta på att även den kommer ut som pocket.

Spoiler varning!
Tänk att Damir offrar sin vän Linn, som både har varit hans bästis och någon han hyser starkare känslor än så för, men han är så sårad av att Linn inte har berättat om sitt förflutna att han offrar henne för att rädda sitt egna skinn. Och jag förstår hur han resonerar, men då borde han i nästa steg berätta sanningen för Linn för att hon och hennes son ska hamna i trubbel, men det är tur att hon såg vem som stod utanför hennes fönster så hon kan inse att hon ligger lite risigt till.
Gillade att hon lyckades få en hållhake på den där chefen som hotar Linn för att hon ska ställa upp och göra det han vill, vad tror han att han ska vinna på att ha Linn i gruppen som ska sätta fast hennes brors gäng?
Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris   Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...