6 november 2019

Victoria Brownlee - Paris.Kärlek.Ost.

Titel & Omslag
Snyggt omslag.

Handling
När det förväntade frieriet från pojkvännen visar sig blir en riktigt flopp inser Ella att det bara finns en sak att göra: boka en enkelbiljett till Paris! Med brustet hjärta och en 30-årsdag som närmar sig med stormsteg lämnar hon Melbourne och beger sig till världens mest romantiska stad för att ägna dagarna åt att äta ost och dricka vin. Hon blir snart vän med den lokala ostbutikens ägare Serge som ställer Ella inför hennes livs utmaning. Samtidigt förtrollas hon av den charmige matskribenten Gaston som har allt hon kan önska. Men vad händer när Paris magi bleknar och Ella måste göra ett val?

Mina åsikter
Det var lite väl mycket ost med i den här boken. Ellas pojkvän Paul är verkligen första klassens skitstövel, och jag tycker hon gör så rätt beslut när hon tar sitt pick och pack och flyttar till Paris. Ellas mamma är inte någon speciellt stöttande person och jag har verkligen svårt för henne.  Ella känns så ensam, hennes mamma vill att hon ska bli tillsammans med Paul igen, för att hon gillar han inte för att han är bra för Ella. I övrigt är det en kompis, i övrigt verkar det som hon inte levde så mycket utan att hennes liv kretsade kring Paul.

Spoiler varning!
Först Paul sedan Gaston som också är en skitstövel, men tack vare en kompis som vågar säga att det är typiskt Ella tror jag får henne att vakna upp och inse att hon väljer fel sorts killar. Hon har ändå tur att Serge finns kvar när hon ändå inser att han är rätt för henne, alltså i boken känns det som att Serge är äldre än han är, och typ mer spelar en pappa roll än blivande pojkvän, så jag tycker det är lite tråkigt att hon lägger så mycket tid på Gaston.
Betyg 3 av 5
 boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus   Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...