10 oktober 2019

Zelda Falköga - Klipptrollen

Karma & Jonar #1


Titel & Omslag
Så snyggt omslag, så snygga illustrationer.

Handling
Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkas. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken.

De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll.

Mina åsikter
Huvudkaraktärerna Karma och Jonar påminner om Ronja och Birk. Det är en riktigt bra bok, som är spännande och det var inga problem att leva sig in i boken och samtidigt önska man var i Glimeria, vem vill inte träffa en enhörning eller en katt som

Det är jätte fina illustrationer i den här boken, jag har läst den högt för min son som är 4 år och han tyckte den var jätte spännande och det fanns så mycket att se på varje sida. Dessutom perfekt med text, man läste inte ut boken på 5 minuter så man kunde läsa en stund varje dag. Boken riktar sig till barn 6-9 år och jag tror det är helt perfekt  för den här boken går både att man läser för barnen eller att barnen läser själva.

Helt klart en bok jag kommer läsa fler böcker av och det är planerat i alla fall fem böcker i den här serien. 
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...