19 september 2019

Jan-Erik Fjell - Rovdjuret

Anton Brekke #4
Titel & Omslag
Galet snyggt omslag och titeln säger inte så mycket men passar ändå inser man när man har läst boken.

Handling

Oscar Fiva har suttit i fängelse i åtta år för mordet på sin vän Henrik Zahl. Fiva har alltid hävdat sin oskuld och liket har aldrig återfunnits. När Zahl plötsligt dyker upp, död, är utredningsskandalen ett faktum - för vad polisen upptäcker är att han mördades alldeles nyligen.

Kriminalkommissarie Anton Brekke sätts på att lösa fallet. Samtidigt kommer en fransk lönnmördare till Norge och Brekke inser snart att han kämpar mot starkare krafter än ha någonsin kunnat ana. Och medan teamet gör allt de kan för att förstå vad som pågår planeras ett nytt mord.

Mina åsikter

Jag gillar Brekke som karaktär men förstår inte varför han aldrig har några kollegor, han åker ut på allting ensam så han måste ju hela tiden vara i en enorm fara. Speciellt när man har med knarkare och mördare att göra. Storyn i den här boken är riktigt bra, jag älskar hur vi får lära känna Oscar, hur man tycker synd om han fast han inte är någon lammunge.

Spoiler varning!!
Oscar är verkligen en snäll kille, han var snäll mot Henrik som barn och fick en vän för livet, en vän på både gott och ont. Så skönt att Oscar fick veta att Henrik ville gottgöra allting han hade gjort mot han. Oscar visade heller inga sura miner när hans tjej gick till sin nya kille, utan han ville bara att hon skulle vara lycklig, jag hade gärna sett att de hade hittat tillbaka till varandra.

När Oscar bestämmer sig för att köra ihjäl sin advokat, för att det är bäst för alla så är det hemskt men man har full förståelse, så jag blir jätte glad när Brekke hinner fram och lyckas rädda han men vi får aldrig veta hur det blev se, blev Oscar skjuten eller lyckades han överleva det också.

Men vem var han som sköt, Raphael Bangalter? Skymtar han förbi tidigare i boken så får ni gärna berätta för mig vem det är.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...