14 augusti 2019

Anna Jansson - Främmande fågel

Maria Wern #7

Titel & Omslag

Titeln passar väldigt bra till handlingen och omslaget passar ihop med de tidigare delarna i serien.

Handling
Det man fruktar mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Kokerskan på ett fotbollsläger insjuknar hastigt. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation.

Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan? Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. Sjuksköterskan Sandra Hägg gör en kuslig upptäckt på sin arbetsplats, en privat vårdklinik. Tillsammans med en vän som är journalist letar hon bevis för sina misstankar. Ett sökande efter sanningen som kostar henne livet.

Kriminalinspektör Maria Wern är på jakt efter en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet och som sannolikt har haft kontakt med Sandra. Samtidigt tvingas Maria kämpa med sin egen oro för fågelinfluensan slår till bland hennes allra närmaste.

Mina åsikter

I den här boken är det fokus på fågelinfluensan,  det finns ett mordfall som skymtar förbi i farten och som får väldigt lite plats, även Marias kärleksliv får stå tillbaka lite. Tycker boken får ett lite dåligt avslut... Men det är en bra serie att lyssna på, man missar inte så mycket om man skulle vara ofokuserad några minuter och nu är jag så van både uppläsaren och karaktärerna så det är enkelt att lyssna. 

Spoiler varning!
Blev alla friska sen?  Eller dog fler? Typiskt att Maria skulle falla för någon om är gift, men förstår att han vill försöka lappa ihop det med sin fru om hon håller sig nykter, men jag hoppas någonting intressant för Maria kommer in i bilden snart för det är den biten jag saknar mest från tv-serien.

Betyg 2 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...