17 april 2019

Mats Ahlstedt - Trojanen

Ella Werner #4
Titel & Omslag
Snyggt omslag och klockren titel, allting hör ihop med handlingen.

Handling
Efter ett gräl där Linneas pojkvän Kristoffer gör slut berättar han att han tänker lägga ut nakenbilder av henne på nätet. När Linnea ska konfrontera honom knivhuggs han till döds framför ögonen på henne av en okända gärningsman.
Kristoffer har utvecklat ett datorspel som förväntas bli en världssuccé. När ytterligare två unga män mördas blir Ella Werner vid Göteborgspolisen allt mer övertygad om att det finns en koppling mellan morden och spelet. Men sanningen är värre än hon kan föreställa sig. I spelet döljer sig en trojan med offattbar förstörelsepotential.

Mina åsikter
Vad många personer i den här boken som gör lite som de vill, men det är det också som gör att det blir vändningar i handlingen och det händer lite oväntade saker. Folk gör impulsiva saker, de vill hjälpa de sina eller skydda sig själva i första hand och det är nog så vi människor har blivit. Vi tänker inte så långt utan här och nu och Jag. Christer Quist är en läskig typ, han lär vara jobbig med Ella i nästa bok.

Spoiler varning!
Jag stör mig som tusan på Kristoffers pappa, tills det visar sig att det är hans styvpappa, känner folk inte att det är relevant att om någon blir mördad att pappan behöver få veta det (sjukt konstigt att det inte kom fram under bakgrunds faktan man tog fram om Kristoffer) och att berätta det för polisen när de inte verkar veta det. Så klart de flesta mord handlar om makt och pengar,
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...