18 mars 2019

Lars Kepler - Lazarus

Joona Linna #7
Titel & Omslag
Lazarus, det förstår jag inte, kanske borde googla ordet. Omslaget det passar perfekt in i handlingen.

Handling

En man hittas mördad i sin lägenhet i Oslo. Det visar sig att den döde var en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. När polisen öppnar hans frysbox i köket gör de ett fruktansvärt fynd med direkt koppling till Joona Linna. Några dagar senare åker Joona till camping utanför Rostock för att hjälpa den tyska polisen med ett annat mordfall. Inne i den blodiga husvagnen framträder ett mönster för honom som är både vansinnigt och omöjligt att ignorera. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden - andra skulle kalla det för en mardröm.

Mina åsikter

Bok #7 i den här serien om Joona Linna och de är alla så himla spännande och fast vissa böcker är på mer än 500 sidor så känns det inte som de är för tjocka. Även i den här boken så dyker Jurek upp, det där monstret som aldrig verkar dö, han som i skräckfilmer blir dödad och reser sig upp igen. Han är så obehaglig och jag vet inte hur många gånger jag håller andan för att den här boken blir så spännande, man måste även fortsätta läsa hela tiden för man vill veta hur det kommer gå.  Den här bokserien påminner lite om tv-serien The Following, man vet aldrig vem man kan lita på, ruskigt spännande och skrämmande och det börjar krypa i hela kroppen på en.

Spoiler varning!
Jag förstår varför Joona har så lite kontakt med sin dotter, så hon inte ska bli hittat utan kunna leva sitt liv. Fantastiskt bra med en nödkod och ha lärt henne vad hon måste göra för att överleva. Däremot Saga, hon utsatte andra i fara och hon blev så ivrig att få fast Jurek att hon då utsatte sin pappa och syster för dödsfara. Om Saga hade gått under jorden direkt och tagit med sig sin familj så hade inte Jurek  kunna komma åt henne eller Joona lika lätt, samma gäller ju för Valeria som inte heller trodde på han.  Nu lever ju fortfarande hans hjälpreda, så jag gissar att han lär vi få träffa fler gånger.

Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


1 kommentar:

  1. Blev också lite frustrerad på folk som inte lyssnade på Joona!

    SvaraRadera

Sharon Bolton - Pakten

  Titel & Omslag Lite tråkigt omslag måste jag säga, det känns som man hade kunnat göra någonting betydligt mer levande. Däremot gillar ...