18 januari 2019

Samuel Karlsson - Morden på Mörkö

Mörkö #1
Titel & OmslagBoken utspelar sig på MörkÖ därav titeln och omslaget är klockrent till bokens

Handling

Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer. Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv där, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den unga försvunna kvinnan.

Jessica dras in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade.

Mina åsikter

Min första tanke när jag började läsa boken var att Samuel Karlsson är en författare som tycker om att ordbajsa (beskriver mer än man behöver göra)  men sen sögs jag in i boken och tänkte inte på det så mycket mer. Vi får lära känna karaktärerna på en lagom nivå så att vi får veta vilka de är och historien fortfarande har ett bra driv framåt. Jag gillar de här deckarna som utspelar sig på en ö, (jag har läst en del böcker som utspelar sig på gotland och öland) för då är det oftast gamla händelser som folk inte lyckas förtränga, skelett i garderoben och en mördare som lever mitt bland alla så vem som helst kan vara den skyldige eller bli mördad.


Den här boken blir aldrig långtråkig, för så fort jag börjar misstänka någon så kommer det en twist som gör att jag inser att jag har fel, så Samuel Karlsson är duktig på att skriva för att lura oss och sen ge oss nya ledtrådar så han kan lura oss igen.

Jag vill lära känna Jessica bättre, så jag kommer helt klart fortsätta läsa den här serien och jag vet att jag har en oläst bok här hemma som är skriven av Samuel Karlsson som jag hoppas jag snart hinner läsa.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...