29 december 2018

Annika Billberg - Ett zurrigt höstlov

Tutte Brödsmula & Kalle Humla #2
Titel & Omslag
Titeln Ett zurrigt höstlov är exakt vad boken handlar om, Lisas höstlov. Och omslaget är verkligen höstigt och passande för barn.

Handling
Lisa har äntligen börjat i första klass och när det är dags för höstlov åker hon ensam till farmor och farfar. Hon träffar sina små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla från i somras. Tutte som är så liten att hon är mindre än en tändsticka och bor i farfars skrivbordslåda, och Kalle Humla som är en stor, rund humla med pipa och hatt. När de vill hjälpa till med allt möjligt som att göra Lisas skrivläxa och vara med när farfar blåser löv, går det inte riktigt som de hade tänkt sig och vänskapen sätts på prov. Men Tutte och Kalle är väl fortfarande hennes vänner?

Mina åsikter
Det är väldigt mycket text i boken, för att vara en bok för 6-9 åringar, däremot så är handlingen väldigt lämplig för den åldern. Julia gillar tanken på Tutte Brödsmula, men alla barn har nog någonsin fantiserat om att ha en liten kompis som är älva eller annat.

I början av halvan får vi lära känna Lisa och hennes vänner, i andra halvan händer det mer spännande äventyr. Men för högläsning så blir man väldigt trött av att läsa ett helt kapitel när det är så mycket text så jag tycker boken lämpar sig bättre för att läsa tyst och kanske diskutera vad som händer.


Julias åsikter
Julia stör sig på att i titeln så stavas surrigt med z (zurrigt) vilket hon vet att det inte gör och även vissa andra ord som Kalle säger stavas med Z.

boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

  1. Gillade omslaget men trist om det är lite för mycket text i den :/

    SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...