14 december 2018

Annie England Noblin - Kärlek, bakelser & en mops


Titel & Omslag
Omslaget är ju snyggt men det borde ha gett mindre julkänslan när julen är så pass liten del av handlingen, jag var tvungen googla original omslaget vilket var ännu juligare och det står på boken att det är en julnovell. Dock är det svenska omslaget betydligt snyggare. Titeln däremot är precis vad boken handlar om.

Handling
Det var inte så här Brydie Benson hade tänkt sig att hennes liv skulle se ut vid 34år fyllda - nyskild, arbetslös och dessutom utan tak över huvudet. Motvilligt tackar hon ja till erbjudandet att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglande och deprimerande mopsen Teddy som ingår i avtalet.

För att kunna betala sina räkningar tar hon ett nattjobb på bageriet i mataffären - och det är där hon får den briljanta idén: Varför inte kombinera sin kärlek för bakning med sina nyfunna hundkunskaper? Det hembakade hundgodiset blir snabbt en succé, och mitt i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid med de ostyrliga lockarna och leendet som får Brydies hjärta att slå snabbare än vanligt. Och så är det Teddys matte, den gamla damen som visar sig vara den coolaste på ålderdomshemmet.

När hösten övergår till vinter går det upp för Brydie att livet är ungefär som att lära sig ett nytt kakrecepet: man måste testa några gånger innan det blir perfekt.

Mina åsikter
Alltså jag känner mig lite lurad för jag förväntade mig en julbok, vilket det här alltså inte är, omslaget hintade om det och det stör mig lite.  Alltså den utspelar sig kring jul men thats it. Däremot så är den mysig, gullig, har en del intressanta karaktärer och thanksgiving är med mer än julen.

Det var så många bra karaktärer i den här boken och det kändes verkligen som man var inne i boken så jag blev både arg, irriterad och stor bölade medans jag läste boken. Och det är det sorgliga som också gör att den här boken inte blir julmysig på samma sätt.

Även slutet fick ett lite väl abrupt avslut, whips slut också en super kort epilog för att man skulle få veta lite vad som hände sen. Nej jag tyckte transporten till slutet var för långt för att sedan få slutet kastat i ansiktet och handlingen var över, jag hade velat ta bort en del av början och fått ett längre slut.

Spoiler varning!
Vad jobbigt att dejta någon som Nathan som verkar ha en flock kvinnor som springer efter han och flirtar med han. Och vad sorgligt det var när Pauline dog, jag grät floder. Sen tycker jag det blev knepigt när Brydie och Nathan bråkade flera gånger för att sen bestämma sig nu kör vi  och allting blev perfekt, vi blev lite snuvade på dejtandet och allting när Brydie är gravid i epilogen. 
Var bodde Brydie när huset blev sålt? vad hände med hundvakten som var kär i Nathan?

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...