18 november 2018

Daniel Cole - Trasdockan

Fawkes & Baxter #1
Titel & Omslag
Snyggt omslag och titeln är ju exakt vad boken handlar om!

Handling
Ett lik i en lägenhet i centrala London - det består av sex lemlästade kroppar ihopsydda till en enda. Den makabra upptäckten döps av pressen till Trasdockan. William Fawkes, kriminalaren som blir tilldelad fallet, verkar ha fått en personlig hälsning från mördaren. Inte nog med att Trasdockan upptäcks i lägenheten tvärs över gatan från hans hem, dess groteska ihopsydda arm pekar rakt mot hans fönster. Mördaren hånar polisen ytterligare och offentlig gör en lista med namn på sex nya offer och datum för deras förestående död. Hinner polisen stoppa mördaren innan fler personer mister livet?

Mina åsikter
Vilken spännande bok, det händer saker hela tiden och man får följa flera polisers jakt efter ledtrådar vilket jag tycker är väldigt intressant än att bara följa en, för man vet att det krävs mer än en polis för att ta fast en seriemördare. Samtidigt som de letar ledtrådar kring de sex kropparna så har de listan med de som ska mördas som de försöker hitta och skydda från mördaren, så poliserna har verkligen fullt upp.

Det här var en riktigt bra debut, jag ser framemot nästa bok (Marionetten) som kommer ut 2019. Har ni läst den här boken?  vad tycker ni?

Spoiler varning!

Boken får mer driv framåt när vi även får följa William Fawkes före detta fru som är journalist och arbetar på tv. Det är intressant att få läsa ur många olika synvinklar och det gör att vi får lära känna William Fawkes mer på djupet och han blir så verklig. Sen när man tar in kapitlena från förr, där vi får svaret på en del frågor, det gör att vi förstår så mycket mer än om det inte hade funnits med.

Om William var inlåst på psyket och ringde ett sådant samtal som han mer uppfattade som en tokig grej att göra än att han egentligen ville det skulle bli så. Däremot förstår jag inte vad alla kvinnor verkar se hos William, och Baxter blir sur när William är med andra fast de bara är väldigt goda vänner, som ändå lyckats förstöra ett äktenskap.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpa på  Adlibris  Bokus  Cdon

2 kommentarer:

Arne Dahl - Mittvatten

  Sam Berger Molly Blom #3 Titel & Omslag  Precis som de två tidigare delarna är det ett tråkigt omslag och en ords titel som då också ä...