31 maj 2018

Christina Larsson - Nådastöten


Ingrid Bergman #5

Titel & OmslagTiteln hade helt klart kunnat vara någon annan och omslaget har ingenting med handlingen att göra men snyggt är det!

Handling
När en 86-årig man hittas död, inlåst i en klädkammare, visar rättsläkarundersökningen att han legat där i ett halvår efter att ha svultit ihjäl. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har precis återvänt till jobbet efter en lång sjukskrivning och blir en av dem som tar sig an fallet.

Samtidigt inleds Landsbygdsmässan i Göteborg under stort säkerhetspådrag sedan landsbygdsministern utsatts för mordhot. I samband med mässan hyr Ingrid ut sitt hus till NOA, Nationella Operativa Avdelningen, som sköter säkerheten. Det visar sig få ödesdigra konsekvenser och snart ä hon indragen i ett livsfarligt spel där hon inte längre vet vem hon kan lita på.

Mina åsikter
Jag gillar att Christina Larsson tar upp flera viktiga punkter från dagens samhälle, att de äldre sitter hemma och inte får den hjälp de behöver och att våra bönder blir så illa behandlade för att vissa som inte ens gör arbetet stoppar så mycket pengar i egen ficka. Sen tas det även upp hur det är att vara en arbetande kvinna, du vill inte berätta att du är gravid för tidigt i ett mansdominerat yrke. Sen så blir du fort ett ansikte utåt på gott och ont, för allt du gör synas då i sömmarna.

Jag gillar Ingrid Bergman som karaktär, hon är så tuff samtidigt som hon är så sårbar och har svårt att släppa folk in på livet. Att hon har träffat en man som förstår hur hon fungerar, som inte tillåter sig att stängas ute utan hela tiden finns kvar samtidigt som han ställer krav och läser av Ingrid så bra är verkligen kärlek!

Upplösningen är helt fantastiskt genomtänkt, det finns där framför oss hela tiden men ändå så långt borta. Allting är inte svart och vitt, man vet aldrig vem man ska lita på och gärningsmannen kan ha dolda avsikter, det kan inte alltid vara lätt att vara utredare när man träffar på mördare som har en plan.
Betyg 4  av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...