28 mars 2018

Anki Edvinsson - Lust att döda

#1
Titel & Omslag
Snyggt omslag som inte har så mycket med handlingen att göra, titeln däremot stämmer in väldigt bra.

Handling
Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden. Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Bergh och Charlotte von Klint utses till att jaga skugor som inte syns i en stad lamslagen av sorg. I utkanten rör sig också två unga trasiga män på väg utför i full fart, och en invandrartjej vars livssituation blir allt svårare att hantera. I detta kriminaldrama finns monster av alla de slag, både väntade och oväntade. Men de drivs alla av lust att döda.

Mina åsikter 
Det här var en bok jag inte hade hört talas om så låg den bara i min brevlåda en dag, så jag läste baksides texten och tyckte att både handlingen lät som någonting jag vill läsa och att den utspelar sig i Umeå gjorde inte saken sämre. Och WOW vilken bok!

Man kastas direkt in i handlingen, det händer saker genom hela boken och vi får ledtråd på ledtråd för att försöka själva lista ut hur allting hänger ihop och vissa bitar lyckas man lista ut men inte andra. Det är ett högt tempo genom hela boken, vi får följa en hel del olika karaktärer men det är absolut inga problem att skilja på dessa och det blir inte ens rörigt för mig som kan tycka det är jobbigt med för många karaktärer. Om jag har förstått det rätt så är det här första delen i en tänkt serie och jag vill läsa mer NU!

Karaktärerna finns i alla de möjliga former, de man älskar, de man hatar, de man har sympati med och de man bara tycker är helt dumma i huvudet. Det är så mycket ondska i den här boken men det är den typen av ondska som existerar, boken känns realistisk och det är väldigt skrämmande. Jag skulle kunna skriva om karaktärerna och mina känslor om boken hur länge som helst för den berörde mig SÅ mycket men jag tycker ni får läsa den själva istället. För det här är en bok ni inte får missa!
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

5 kommentarer:

 1. If you want to grow your knowledge just keep visiting
  this site and be updated with the latest news update posted here.wholesale NFL jerseys

  SvaraRadera
 2. Hi there, I enjoy reading all of your article post.
  I wanted to write a little comment to support you.

  SvaraRadera
 3. Thanks very nice blog!wholesale jerseys

  SvaraRadera
 4. My exclusive eCom Success Academy Bonus will assist you to to
  make MORE money in the long term!

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...