19 februari 2018

Kiera Cass - Ceremonin

the Selection #1
Titel & Omslag
Att det är America på omslaget känns rätt självklart och titeln är ju vad boken handlar om. Super snyggt omslag och jag gillar att man ser att delarna i serien hör ihop.

Handling
För  trettiofem tjejer är Urvalet deras livs chans. En möjlighet att fly den kast de fötts i, slippa det enkla liv som stakats ut för dem och istället leva i lyx och överflöd. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illeas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina underståtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ut att vara - kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än någon av dem kunnat ana.

Mina åsikter

Den här typen av böcker är ju väldigt förutsägbara men ibland är det exakt vad man behöver, lite lättsam förutsägbart där man vet vad man får så jag blir inte besviken. Jag fastnade direkt och vill läsa mer men jag har bara andra boken hemma inte tredje som från början var sista då det var en trilogi sen blev det ändå en bok fyra och fem som jag har hört inte ska vara riktigt lika bra (vad har ni tyckt)

Så intressant att få läsa om de olika nivåer folk lever på, kungen är en etta, America är en femma och föräldrar drömmer om att deras döttrar ska lyckas gifta sig med  någon i högre rang. Man vet ju redan när man börjar läsa att America kommer gå Urvalet, och att det kommer bli problem när hon älskar en pojke som är av rang 6 samtidigt som det här faktiskt är en chans att göra livet enklare för de av lägre rang.

Spoiler varning!

Jag tycker inte om att Aspen kommer till slottet och blir vakt där, att han dessutom kysser America när han vet att om de blir påkomna så kommer de båda bli bestraffade med döden, det känns inte som att han verkligen älskar henne utan mer är orolig att mista henne. Men nu som vakt borde han ju vara uppgraderad till 2a vilket innebär att när/om America åker hem så kan de gifta sig utan problem, men han verkar lite desperat och ångrar att han avfärdade henne så hårt innan.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [Juni 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  2  Köpta/Fått:  0  Rensat bort: 0   Lästa:  4 Sammanfattning:  -2