6 januari 2018

Marie-Louise Marc - Bettys val

Del 2 i serien om Betty Svan
Titel & Omslag
Titeln säger rätt mycket om att boken handlar om något val som Betty ska göra. Omslaget ser ut som en julig feelgood bok.

Handling
Julen närmar sig och Betty Svan älskar julen, inte på det minimalistiska sättet utan på det överdådliga. Det kan aldrig bli för mycket glitter, för långa ljusslingor eller för stora krubbor, men i och med att Betty har flyttat ihop med nya kärleken Henrik försvåras traditionerna. Det är inte helt lätt att slå ihop två stora familjer under denna högtid, och mitt under Kalle Anka blir det dessutom dags för Bettys dotter Maja att föda barn.

När vinterkaoset lugnat ner sig är det äntligen tid för Betty att få axla mormorrrollen till fullo, men varför hör hon från flera håll att Henrik inte alls är någon barnperson? Och var har han börjat umgås så mycket med sin sjuka exfru? Mitt i allt börjar Betty också fundera på pappan som hon aldrig träffat, vem är han egentligen? 

Mina åsikter
Barnen är vuxna, måste då alla ex och deras nya respektive vara med och fira jul? Väldigt speciella familjerelationer och det känns inte riktigt naturligt att två vuxna som separerat och inte firat jul ihop sedan dess helt plötsligt ska göra det när de skaffat sig en ny. Men även om den här boken börjar väldigt knepigt så blir det bättre allt eftersom, från början tycker jag att Betty är knepig men när hon börjar ta tag i sitt liv och faktiskt gör det bästa av allting så växer hon som människa och boken blir riktigt bra. Däremot så är det svårt att få ihop hennes ålder med barnbarn och det liv hon lever och inte lever, jag trodde att man landade i den man är tidigare men det är ju så klart olika. I slutändan blir det här en mysig bok som ger en bra känsla med en undermening om att stötta de i sin närhet och att kunna lägga undan sina personliga åsikter för barnens skull.

Spoiler varning!
När Henrik åker utomlands och jobbar, det känns bara så ogenomtänkt i en ny relation, speciellt när han förlänger det gång på gång. Och sen när då Betty spanar på sin PT på gymmet känns inte heller speciellt kul att läsa om för det känns verkligen som det är upplagt för snedsteg och kaos i den här boken. Det är ju tur att allting ordnar upp sig på ett bra sätt.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på adlibris bokus cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jenny Rogneby - Öga för öga

  Leona #5 Titel & Omslag  Som vanligt ett snyggt omslag som passar perfekt ihop med tidigare böcker i serien, även titeln är klockren t...