6 november 2017

Zootropolis

Originaltitel: Zootropia
Betyg IMDB: 8,0
Längd:  1h 48min
Genre: Barnfilm

Handling
I en värld som består av civiliserade djur så drömmer 24åriga kaninen Judy Hopps om att bli polis i storstaden Zootropolis och en dag blir hennes dröm verklighet när hon slutar som kursetta på polisskolan. Hennes nya polisliv blir inte lätt eftersom hon är den enda kaninen som är polis och de övriga poliserna är mesta dels stora djur som elefanter och noshörningar. Polischefen är en buffel vid namn Bogo som har fördomar om Judy och placerar henne som parkerinsvakt.

Judy vill visa att hon är en riktig polis så hon försöker lapp så många bilar hon kan för att visa att hon är en bra polis och direkt hon får chansen att hjälpa en kvinna vars man är försvunnen så kastar hon sig över fallet. Och klockan tickar för Bogo har bara gett henne 48 timmar på sig att lösa fallet och om hon inte fixar det så kommer hon få sparken.

Som ny i Zootropolis har Judy inga vänner så hon får vända sig till lurendrejar räven Nick Wilde när hon behöver hjälp.

Mina åsikter
Den här filmen handlar jätte mycket om olika fördomar och att de inte alltid stämmer utan att individer är unika och man kan inte säga att någon är på ett visst sätt på grund av som i det här fallet raser och arter. Judy blir inte stöttad till att bli polis, men det är hennes dröm och hon vill följa sina drömmar och då gör hon det, det är inte lätt men hon kämpar och hon är en tuff tjej som verkligen kämpar för det hon tycker är rätt och för det hon vill. Sen av att man är snäll och hjälper andra så kan man få lite oväntade vänner som kan hjälpa en tillbaka när man man minst anar det.

Min son på 2år ÄLSKAR den här filmen, han förstår inte det här med att man har fördomar men när han ser film så reflekterar han mycket över vilka som är snälla och dumma och vi pratar mycket om vad som är rätt och fel.

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte denna film var så himla mysig! :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att den inte är fullt så "Disneyig" som filmerna var när jag var liten. Och jag tyckte bra om filmen. Min tvååring har inte orken att se en hel film, men det kanske vore något att prova på hibon. 😊

  SvaraRadera
 3. I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was
  curious what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I'm not very web smart so I'm not 100% certain. Any tips or advice would
  be greatly appreciated. Thanks

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...