18 oktober 2017

Anders Jacobsson - Mica

Solfolkskrönikan  #1
Titel & Omslag
Mica dotter av Solfolket säger ju rätt mycket om handlingen utan att berätta för mycket och omslaget passar riktigt bra med en flicka och sol bakom.

Handling
Mica Kroon är nitton år och går sista året på gymnasiet, hon är duktig i skolan är stark och självständig och har flyt i livet. Tills hon en dag under ett anfall av smärta upptäcker något som förändrar allt hon känner till. En parallell mörk och äventyrlig värld öppnar sig och vänder upp och ner på hennes liv. Ingen eller inget är vad det verkat vara, vare sig hon själv, barndomskompisen Saga, nästan pojkvännen Petrus eller föräldrarna. En skoningslös kamp mellan ljus och mörker tar sin början samtidigt som Mica envist försöker hålla fast vid sitt gamla liv. Det hon upptäckt kommer att ändra hennes liv för alltid och hon tvingas inse att hon har en viktig roll att fylla i striden mellan gott och ont.

Mina åsikter
En väldigt lättläst och snabb läst bok där jag sugs in i handlingen direkt i början. Handlingen känns så aktuellt, det är folk som flyr, världen är i kaos vilket det är mer eller mindre för folk och sen problem som dyker upp efter flyktvägen och nya problem när man kommer fram. Man är inte välkommen hur som helst över allt, och man tänker inte lika dant och det finns de som vill hämnas saker som har hänt. Det här är helt enkelt en bok som ger en många tankeställare.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på   adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...