6 september 2017

Veckans topplista v. 36 – London

Ojoj den här gången är det London, hm... ska se vad jag kan gräva fram som har med London att göra men det ska bli ännu mer spännande att se vad ni andra grävt fram. Tack Johanna för dessa roliga och kluriga topplistorna. Helt ärligt så bryr jag mig inte om var böckerna utspelar sig även om det är lite extra roligt med svenska deckare då de kan utspela sig på platser man känner till.

De två först jag kom på är...
Sharon Boltons serie om Lacey Flint  & Alex Marwood - Granne med döden

Sherlock Holmes - det känns som London, men vet inte om jag har läst så mycket förutom ett Serie album om han men har sett någon/några tv-serier däremot.

Elizabeth George - Visst har hon någon/några böcker som utspelar sig i London..hm.. ja vi chansar på det. Hon har å andra sidan skrivit så många böcker så det känns som en bra chansning :)

Nu blev det svårt.....jag ska tjuvkika runt lite och se vad ni har skrivit så här under kommer jag uppdatera med några som jag ger mig en aha upplevelse för att jag har glömt att de utspelar sig i London.

Clare Mackintosh - Jag ser dig, hade varit med från början om jag kommit ihåg att den utspelar sig i London.
Charles Dickens - En julsaga har jag ju faktiskt läst.
Helen Fielding - Bridget jones dagbok, inte läst men i alla fall sett filmen, och äger böckerna.
Harry Potter - Ja jag har inte läst böckerna och är så länge sedan jag såg filmerna, så det fanns inte en tanke på att ta med HP som känns sjukt självklar annars.
Lucy Dillon - Ensamma hjärtan och hemlösa hundar,  glömt bort var den utspelar sig, ute på landsbygden någonstans är det enda jag tänker.

10 kommentarer:

 1. Det finns så oändligt många böcker som utspelar sig i London, ändå har vi varit många som valt samma (Bolton och Marwood) :)

  SvaraRadera
 2. Potter var väl inte så mycket i London...?

  SvaraRadera
 3. Några av de där hade jag i min lista också.

  SvaraRadera
 4. Det är inte lätt att komma på när man väl håller på men sen när man spanar på andras svar blir det liksom "jaaaa, just det"

  SvaraRadera
 5. Hannele, var de inte i London när de åkte dubbeldäckaren och chauffören sade: "It's gonna be a bumpy ride"?

  Jag tyckte inte att det var så enkelt att komma på böcker som utspelar sig i London, jag tänker nog inte heller så mycket på orterna, om det inte är i Sverige.

  Som svar på din fråga om Shelly: Hon kommer från Shelfield, en liten uppfödning i Åkersberga: http://shelfield.blogspot.se/ Hennes hundar har jättesöta uttryck och är väldigt mysiga allihop. Sheltiesar är perfekta för agility, det är lätt att förstå när man haft Sheltie, de är med på allt man hittar på och tycker att livet är roligt hela tiden. Lättlärda! Jag tror ingen som bestämmer sig för en Sheltie blir missnöjd med sitt val :)

  SvaraRadera
 6. Bolton är med hos väldigt många och det är ju inte så konstigt, känns ju klockrent liksom ;)

  SvaraRadera
 7. Har bara läst en bok av Bolton om Lacey Flint, men jag är så sugen på att läsa fler! :)

  SvaraRadera
 8. Jag missade också helt Harry Potter, tänkte inte alls på det :)

  SvaraRadera
 9. Haha, det var inte så lätt med London. Finns många brittiska, men svårt faktiskt att komma på vilka som är i huvudstaden sådär på rak arm. :)

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...