29 september 2017

Helgfrågan v. 39

Nu är det bokmässan, men precis som Mia skriver så har det skrivit ovanligt lite om bokmässan, jag har för mig de brukar ha olika teman och i år har jag inte ens koll på vad de har för tema. Jag vaknade i natt med jätte ont i halsen så jag är rätt glad att jag inte hade planerat att åka. Frågan för helgen rör så klart bokmässan och Mia undrar Vad vi tycker att Bokmässan kan göra för att öka intresset hos oss bokbloggare. För det första kanske ha tävlingar via oss i god tid, ha utlottning av biljetter till bokmässan en vecka före fungerar bara om man bor i närheten av Göteborg. Kanske inbjuda oss på mer grejer kring bokmässan och även använda sig mer av oss för att nå ut till allmänheten. Sen har nog instagram ett finger med i leken, man har märkt senaste året att bokbloggandet och kommentarer minska, det känns mer som att man ska visa upp snygga böcker på instagram än att de bra böckerna får den uppmärksamhet de ska ha, och tyvärr handlar det om att vissa författare marknadsför massor men det är bland bokbloggare man kan hitta väldigt många guldkorn. Jag vet att jag har hittat många författare och serier tack vare ni som bokbloggar, utan er hade jag nog aldrig upptäckt de som blivit mina favoriter senaste åren. 

Bonusfråga: Om man bara ska köpa en bok på bokmässan, vilken då?
Då ska man köpa en bok som man verkligen längtat efter att köpa, en bok som man vill läsa och som kanske blir det bästa sällskapet hem från bokmässan. Sen om författaren till boken är på bokmässan så man kan få den signerad är en bonus.
8 kommentarer:

 1. jag tror att bloggare skulle kunna presentera och marknadsföra mässan ännu mera. inträde och seminariebiljetter kunde delas ut mot omnämnande på respektive blogg. till exempel

  SvaraRadera
 2. Håller med - man ska nog köpa en bok som man verkligen längtat efter.

  SvaraRadera
 3. Ingen lätt fråga den här gången!

  SvaraRadera
 4. jag försöker hitta lite mer ovanliga böcker, små förlag, på Bokmässan.

  SvaraRadera
 5. Ja men det var väl jättebra tips. Men det stämmer nog som du skriver att det flyttat till Instagram en del skriver sina recensioner där också.

  SvaraRadera
 6. Låter som bra idéer. Håller med dig i reflektionen kring Instagram...

  SvaraRadera
 7. Instagram tror jag också har påverkat Bokmässans sätt att göra reklam. De vill nog också synas för att det är snyggt. Sedan kommer väl de allmänt intresserade ändå.

  SvaraRadera
 8. Instagram har nog betydelse tror jag. Jag håller med dig i dina funderingar kring Insta och bokbloggar/tips.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...