24 mars 2017

Bokbloggsjerka 24 – 27 mars

Fredag morgon, blev extra tidig och tröttsam när äldsta barnet varit vaken flera gånger i natt och båda barnen var pigga klockan 6, jag var inte lika pigg. Solen skiner så snart ska man ut på hundpromenad och sen funderar jag på om man ska pallra sig iväg till stallet men först Jerkan i alla fall. Idag undrar Annika om någon av de författare vi följer har bidragit till någon tvserie/film? Om inte, vem tycker du ska få den chansen och varför. 

Åsa Larssons serie om Rebecka Martinsson går på tv nu så de böckerna plöjde jag. Sen finns Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q redan som serie? Anna Janssons böcker har jag inte läst ÄN men jag har sett när Maria Wern har gått på tv. Camilla Läckbergs serie om Fjällbacka har också gått på tv om jag nu inte minns tokigt.

Cassandra Clares serie The mortal instruments fick först en film som inte alls höll, men går nu som tvserie på Netflix och den är bättre är filmen. James Dashners serie om Maze runner blev filmer men de blev sämre och sämre för varje film och baserades mindre och mindre på böckerna och föll mig inte alls i smaken.

De böcker som har blivit film/serier som jag har gillat har varit kriminalserier och många svenska, norska, danske så de ser jag gärna mer av i framtiden. Och finns flera författare som  har kommit ut med 2-3 böcker som jag hoppas får chansen om några böcker till (så man kan göra några filmer/serie avsnitt)  Andra serier/filmer blir oftast inte så bra som jag hoppas men jag tror att det mesta i serie/film väg är i grund och botten baserat på böcker eller så var det tänkt att bli böcker men blev manus. Och andra som blev film direkt de hade lika gärna kunnat bli en bok, så det går verkligen hand i hand.

13 kommentarer:

 1. Fjällbackaserien tycker jag inte blev bra som filmer. Om jag inte hade läst böckerna, tror jag inte att jag hade kunnat hänga med i vad som hände.

  SvaraRadera
 2. jag gillar framför allt miljön i RebecKa Martinson - serien. mindre förtjust i huvudpersonen, faktiskt. inga problem när jag läser böckerna.
  vissa böcker en läser bara skriker filma mig!

  SvaraRadera
 3. Sambon har kollat på Åsa Larsson serien och tycker att den är jättebra! Kanske ska kika jag också!

  SvaraRadera
 4. Serien om Rebecka Martinsson har jag inte börjat titta på än, men jag spelar in den :)

  SvaraRadera
 5. Jag måste se Åsa Larssons serie, bara att jag glömmer alltid av.

  SvaraRadera
 6. Maze runner har jag sett den första filmen i men faktiskt inte läst böckerna!

  SvaraRadera
 7. Nej allt blir sannerligen inte bra på film.

  SvaraRadera
 8. Jag tittar på fler spänningsserier än jag läser dito böcker. beror kanske på att TV:n ibland ändå står på.

  SvaraRadera
 9. Åsa Larsson har jag inte läst något av, men nu såg jag de två första avsnitten i teveserien. Litet tveksam till dem, det var litet för tydligt vem som var mördare. Men av trailern inför nästa avsnitt verkar det bli bättre kommande avsnitt, så jag fortsätter nog att titta. Anna Jansson har jag inte heller läst något av, men sett filmer baserade på böckerna.

  SvaraRadera
 10. Rebecka Martinsson serien har jag tänkt titta på, men missat att spela in ett avsnitt och det irriterar mig lite.... ;)Solstorm har jag läst, men hoppar nog resterande böcker och sparar in lite lästid :)

  SvaraRadera
 11. Åsa Larssons böcker, i alla fall de jag har läst, är riktigt bra. Serien har jag dock inte sett.

  SvaraRadera
 12. Där hade du hittat några bra förslag.

  SvaraRadera
 13. Har inte sett nån av krimserierna som går på tv4. Men gillar Åsa Larsson i bokform!

  SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...