29 januari 2017

Ruth Ware - I en mörk, mörk skog

En oväntan inbjudan dyker upp i Noras mejl, det är en inbjudan till barndomsvännen Clares möhippa, det är en av Clares närmsta vänner som håller i trådarna och hon vill verkligen att Nora ska komma trots att det är många år sedan Clare och Nora pratade med varandra. Men eftersom även Nina är bjuden så bestämmer de att de ska gå, bara för att få stilla sin nyfikenhet, men det Nora inte vet är vem Clare ska gifta sig med. Och varför är Nora bara bjuden på möhippan och inte på bröllopet? Väl på plats i en modern stuga långt ute i skogen gör alla sitt bästa föra att bjuda till men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Kontakten med omvärlden är nästan obefintlig eftersom telefonnätet inte fungerar så bra och inom loppet av ett dygn går stämningen från krystad till våldsam. Helgen slutar med att Nora vaknar upp i en sjukhussäng, hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Varför sitter det en polis på vakt utanför hennes rum? Och varför minns hon inte vad som har hänt?

Den här storyn börjar med att vi får lära känna Nora och den berättar både från tiden före och under möhippan samtidigt som vi får berättat för oss vad som händer direkt efter. Jag brukar inte gilla när man hoppar i tiden men det är så bra skrivet så det går jätte bra och det är inte under flera år utan man får veta det man behöver veta. Vad många karaktärer jag hade svårt med i den här boken, någon gick lite upp och ner och någon var bara hemsk och någon gillade jag mer med all fakta. I en mörk, mörk skog är riktigt bra skriven, den är spännande hela vägen och storyn har ett bra flyt, man får exakt den information man behöver och jag tycker det är intressanta karaktärer. 

Spoiler varning!!
Jag hade aldrig åkt på den där möhippan, Clare verkar ju vara en hemsk manipulativ människa och alla vet det men de kan ändå inte låta bli att vara hennes kompis. Sen förstår jag ju inte James, som bara lät Nora åka och att han aldrig kontaktade henne, att Clare låg bakom smset förstod jag rätt fort och att Nora aldrig hört av sig men James? Och sen att han blev tillsammans med Clare senare förstår jag mig inte alls på...
Betyg 4 av 5 
boken finns att köpas på adlibris cdon

3 kommentarer:

  1. Jag är så nyfiken på den här :)

    SvaraRadera
  2. Nu blir jag förvånad. Du tar upp många av sakerna jag själv reagerade på i boken, som varför de inte kontaktade varandra, men du tyckte ändå boken var bra? 5 av 5? Jag sågar denna totalt, tyckte plotten var helt absurd!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...