18 januari 2017

Dag Öhrlund - Tryggare kan ingen vara

Sommar. Fredag eftermiddag. Lekande barn i en park. Plötsligt slits idyllen sönder av ett gevärsskott. En galning skjuter mot barn i Stockholm, och kommissarie Ewert Truut och hans barnbarn Kayo står i skottlinjen. 

Den buttre, fördomsfulle men innerst inne godhjärtade Ewert Truut  har på nåder fått komma tillbaka till Stockholmspolisen från förvisningen i Skåne men enbart för att nu jobba med Cold  cases. Men när någon skjuter mot barn och bedriver utpressning mot samhället så får Ewert order om att ta fallet, han är redan inblandad. Precis som i förra boken får han hjälp av Måns och Carolina, men pressen ligger både högre upp ifrån och de jagas av media samtidigt som den okände galningen ställer krav.

Det här är en väldigt spännande bok, det händer väldigt mycket och redan på de första sidorna så kastas vi i in i händelserna, precis som jag vill ha det alltså. Precis som i förra boken så får Ewert jobba på att hantera sina fördomar och han börjar dejta men samtidigt så märker han att han son Kim döljer någonting och ljuger men inte bara för han utan även för Ewerts kollega Måns, som är sambo med Kim. Carolinas liv är en bergochdalbana och det som händer i slutet är en chock för henne, och jag hoppas det kommer få henne att kanske söka hjälp eller rycka upp sig och sluta bete sig som ett svin. Hon försöker verkligen både äta kakan och ha den kvar.

Att boken får en fyra i betyg det är helt och hållet enbart på grund av allt sex i boken, jag är inte så intresserad av varken Ewerts sexliv eller Carolinas. Jag tycker dessutom inte att Carolinas sexliv, som hon själv har svårt att hantera tar boken framåt, för det är inte så mycket mer om Carolina vi får veta än att hon inte kan hantera sina sexuella drifter och att hon själv ibland tycker det är ett problem.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...