30 januari 2017

Cilla & Rolf Börjlind - Svart gryning

Svart gryning är tredje boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton.

I skånska Arild hittas treåriga Emelie med avvriden nacke i familjens sandlåda, några dagar senare mördas sjuårige Aram på exakt samma sätt men på Värmdö utanför Stockholm. Misstankarna riktas mot rasistiska kretsar som uttalat hot mot båda barnens föräldrar. Olivia hjälper till med utredningen av Emelie och uppe i Stockholm är det Mette Olsäter som drar i trådarna. Men så fort Mette får reda på att Olivia har koll där nere så vill hon att de ska hjälpas åt så Olivia får hjälpa rikskrim med utredningen av de båda morden.

Samtidigt får den före detta polisen Tom Stilton ett antal urklipp om ett ouppklarat mord på en lyxprostituerad, Jill Engberg. Stilton skötte den utredningen men blev utmanövrerad men han har aldrig kunna glömma fallet. När ett dna prov från "Jillfallet" matcher ett prov från barnmördaren så tar utredningen fart igen och Tom tänker inte sitta och rulla tummarna.

Jag gillar den här serien, jag gillar karaktärerna och deras olika utvecklingar. De är olika individer och har olika åsikter och känns väldigt realistiska. Själva storyn i den här boken kändes lite långsökt men jag hade noll koll på hur det egentligen låg till då heller, däremot blev det på tok för mycket politik, när jag läser skönlitteratur så vill jag gärna slippa politik och jag är faktiskt obrydd om författarnas politiska åsikt.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...