16 september 2016

Ann Aguirre - Hord


Sista delen i Razorland-trilogin, så läs inte vidare om du inte vill bli spoilad.
Äntligen fick jag läsa fortsättningen och då även slutet på historien om Spadertvå och hennes vänner.
Staden Räddningen är omringad av missfoster och den här gången verkar de vara där för att slåss och har inga planer på att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar igång så har de alla odds mot sig,  men så har det varit för Spadertvå sedan hon föddes. Spadertvå ses inte som någon jägarinnan längre, utan ovanjord är hon ett barn i vissa ögon och hon är absolut ingen soldat, men att slåss är det enda hon har fått lära sig och hon är villig att ge sitt liv för att andra ska få leva i trygghet.
Med sina knivar i händerna och med sina vänner vid sin sida så tänker Spadertvå ge sig ut i sitt livs strid, den här gången handlar det inte bara om några människors liv på spel utan missfostrena är ute efter att utplåna mänskligheten en gång för alla.


Direkt jag fick hem Hord var jag tvungen börja läsa den, och jag som lätt glömmer vad som har hänt i serier var direkt inne i handlingen och slukade boken, men försökte dra ner lite på läsfarten för att den inte skulle ta slut allt för fort. Så bra serie, det är så spännande, så mycket känslor och det händer saker hit och dit och fast det faktiskt är väldigt många karaktärer så är det inga problem att hålla koll på vem som är vem. Jag älskar verkligen så många karaktärer och jag grät en skvätt här och där när det hände saker och trilogin fick ett riktigt bra avslut. Däremot hoppas jag inte att
någon får för sig att göra filmer av trilogin för då kommer de bara förstöra hur jag har målat upp allting och jag älskar miljöerna och hur allt och alla ser ut i mitt huvud efter att ha läst böckerna. Det här är en av de bästa trilogier jag har läst och jag kommer läsa om den snart igen, för jag saknar redan alla karaktärer!!
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på cdon adlibris

1 kommentar:

  1. Jag blev väldigt förtjust i denna serien och gillade verkligen hur Ann Aguirre avslutade serien.

    SvaraRadera

Marie Hermansson - Mannen under trappan

  Titel & Omslag Sjukt tråkigt omslag dock är ju titeln bra i alla fall.  Handling  Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har ett tr...