4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars

Den här veckan har Annika låtit KajsaLisa få ha veckans bokbloggsfråga.
Och det hon undrar är vad vi tycker om bokrean, har den spelat ut sin roll? Och har bokhandeln spelat ut sin roll med internethandel och läsplattor? Berätta gärna om några fynd ni har gjort.

Jag var på icamaxi (körde till grannstaden) som vanligt och blev besviken över att en av böckerna jag skulle ha inte fanns, på hemsidan fanns den helt plötsligt bara som beställningsvara. Men de har oftast fler titlar än vad som annonserar för men många titlar är ju då sådana som var med redan i fjol.
Åkte en sväng även till akademibokhandeln här i min stad men ingen av de tre böckerna jag tänkte köpa fanns, jag blev jätte förvånad och letade hur många varv som helst men nä.

Sen har jag försökt  att inte beställa från någon nätbokhandel, bokrean brukar jag handla i fysiska butiker men tillslut kunde jag inte hålla mig och det var ändå jätte länge sedan jag gjorde en egen bokbeställning så råkade köpa hem 4 böcker, en från rean och tre pocket.

Jag köpte 4 i fysiska butiker och 4 på nätbokhandeln, nätbokhandeln får nog sålt en hel del icke reaböcker när folk ändå ska beställa. Och tydligen är det så även i fysiska affärer, vilket är jätte roligt!
Däremot tyckte jag inte var speciellt mycket bra på ungdomsbokfronten och inte heller bland engelska reaböcker :( Det är helt klart något som kan förbättras!
Vad har jag köpt hem då?

de som inte har hunnit komma får ni vänta med att se ;)


18 kommentarer:

 1. Hah, som bokhandelsarbetare kan jag meddela att vi också får väldigt mycket extra sålt! Folk kan helt enkelt inte låta bli att plocka på sig några extra böcker. :)

  SvaraRadera
 2. Jag hittade på tok för många böcker på rean, både i fysisk affär och online :)

  SvaraRadera
 3. för första gången jag beställde på nätet...

  SvaraRadera
 4. Ja en del tog väldigt fort slut verkar det som, kanske hade de bara några.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte också på att ICAs utbud försämrats märkbart, deras inköpare har nog inte riktigt förstårr det här med böcker/bokrea och vad bokläsande kunder vill ha.

  SvaraRadera
 6. Det är irriterande när böckerna inte finns. Jag hoppas i alla fall att du får en trevlig stund med de du tillslut köpte.

  SvaraRadera
 7. Fler ungdomsböcker och engelska böcker på rean önskar jag också!

  SvaraRadera
 8. Jag har ännu inte varit i någon Ica-butik, men har hört av många att det verkar vara samma utbud som förra året. Mer ungdomsböcker och böcker på engelska efterlyser jag också. Särskilt i fysisk butik. Där var det nedslående lite i år.

  SvaraRadera
 9. De underkända och falleri fallera är jättebra!!

  SvaraRadera
 10. Jag tror också att man plockar på sig mer än vad man tänkt. Lätt hänt.

  SvaraRadera
 11. Det tycks alltid bli mer än man tänkt sig från årets stora bokrea, men sen är det också den enda tid på året jag tillåter mig lite friare inköp av böcker. Saknar dock en trivsam bokhandel av den sort som fanns förr - en sådan med större lager.

  SvaraRadera
 12. Akademibokhandeln verkar alltid vara dyrast, rea eller inte rea. Sedan kan man förstås inte lita på att butiker har alla titlar de annonserar - kan ju säljas slut. Hjorth-Rosenfelt är jag lite sugen på.

  SvaraRadera
 13. Saknar också bättre utbud av engelska!

  SvaraRadera
 14. Ska jag handla på rean så försöker jag också premiera fysiska bokhandlar!

  SvaraRadera
 15. De underkända har det varit nära att jag plockat med mig också )

  SvaraRadera
 16. Jag handlar både online och i butik. Tycker att de kompletterar varandra.

  SvaraRadera
 17. rean är alltså bra och bokhandeln bör finnas om jag förstår saken rätt? precis vad jag tycker

  SvaraRadera
 18. Du lade ned lite jobb på det här, själv promenerade jag bara dit på 10 minuter :)

  SvaraRadera

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...