12 januari 2016

Ann Aguirre - UtpostDel två i trilogin om Razorland.

Ingenting är sig likt längre för Spadertvå, tidigare har hon fått klara sig själv, bott nere i underjorden och det har varit hennes uppgift att kriga och försvara sig. Nu bor hon ovanjord i staden Räddningen och nu anses hon inte vara vuxen längre, hon måste gå i skola och hon har fått en familj.
Men Spadertvå passar inte in eftersom hon inte är som de andra tjejerna, det hon är bra på är att slåss inte att sy, baka eller annat som flickor gör. Många tittar snett på Spadertvå eftersom hon är annorlunda och inte ens vill klä sig i klänning och sedan hennes partner Tålig inte pratar med henne så känns det som att hennes enda vän är värstingen Stalker.
Spadertvå anmäler sig frivilligt som patrullerare när de måste patrullera för att se till att de som sköter skörden hålls vid liv och inte blir anfallna av missfostrena.
Men Spadertvå vet att missfostrena håller på att ändras, de har blivit smartare och verkar vänta, spana och planera någonting. Vad vet de inte än men Spadertvås magkänsla säger att det kommer inte sluta väl.

Jag gillar den här trilogin och visst det här är en mellan bok men den är väldigt spännande och man får veta mer och mer hela tiden. Jag hoppas vi får svar på alla frågor i sista delen, för man vill ju veta hur missfostrena kom till från första början och om de muterar tillbaka eller vad som händer.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon 

2 kommentarer:

  1. De där böckerna kom jag över på bokus för någon månad sedan. Har faktiskt tänkt läsa dem :D.

    SvaraRadera

I min brevlåda [September 2022]

  Rec.ex Bokrea beställning :)  Rec.ex Överraskningsböcker Rec.ex:  3 Överraskningar:   2 Köpt/Fått : 3 Rensat bort:   196  (Lästa)   119 (O...