19 augusti 2015

Marissa Meyer - Scarlet

Del två i The lunar chronicles. (Spoiler varning)

I Scarlet får vi fortsätta träffa Cinder som nu sitter i fängelset där hon hamnade i Cinder, och eftersom  hon är den mest eftersökta personen i Samväldet och på Luna så behöver hon sina vänner för att hon ska överleva. För nu när Cinder vet vem hon är så vet hon att om fel person får tag i henne så kommer hon inom en snar framtid vara död. 

Men i den här boken får vi även träffa på Scarlet, en tuff fransk tjej som letar efter sin försvunna mormor, och i jakten efter mormor får hon veta väldigt mycket som hon inte visste och när hon lär känna Wolf som är en slagskämpe som hon varken litar på eller riktigt kan hålla sig ifrån.


Jag gillar verkligen den här serien, nu har vi fått träffa på Askungen och Rödluvan, och i nästa bok är det Rapunzel som kommer in i bilden. Den här serien är så bra och den påminner inte om någonting som man har läst tidigare, eller jo visst de olika disney filmerna MEN det här är så nytt och annorlunda så det är någonting jätte unikt.
Däremot tycker jag att det känns lite som att man skrivit en lång bok och styckat av den för det är lite väl många frågor och spännande saker som händer i den här boken som man inte får veta mer om förrän man läser nästa bok, Cress. 

Betyg 4 av 5 
boken finns att köpas på  cdon  adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arne Dahl - Mittvatten

  Sam Berger Molly Blom #3 Titel & Omslag  Precis som de två tidigare delarna är det ett tråkigt omslag och en ords titel som då också ä...