31 juli 2015

Maria Nygren - Feber fågel

Den före detta polisen Linn som numera jobbar med försäkringsärenden blir skickad till Sejdarö i Ålands hav för att utreda de många olyckorna som har varit där senaste tiden. 
Under täckmantel som fotograf försöker hon lära känna öns invånare och först lär hon känna syskonparet som hon får hyra en stuga av och det var de som drev öns nedlagda rökeri. 

Det här är en spänningsroman med känsla av övernaturliga inslag. Jag tyckte många karaktärer var väldigt knepiga och Linn har väldigt mycket i sitt bagage. Det var ingen direkt jag tyckte mer om och man fick förklaringen till varför folk gjorde si och så och då är det svårt att ogilla de som inte handlar riktigt rätt. Det här var vad jag tror en fristående bok men det kändes lite som att det kunde ha varit en del i en serie eftersom Linn verkar ha varit med om en hel del, det mesta fick man svar på men det tog lite fokus från huvud storyn.
betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...