26 mars 2015

Mikaela Bley - Lycke


Det är en kall och regnig fredag kväll när åttaåriga Lycke försvinner spårlöst från Kungliga tennishallen i Stockholm.

På tv4 vill man vara först med nyheten utifall att det kan bli en stor nyhet, och det blir kriminalreportern Ellen Tamm som får uppdraget att skriva om Lycke. Men med Ellens förflutna så kan hon inte ge sig när polisen vill sluta söka och försöker sopa allting under mattan med undanflykter om att hon säkert har rymt eller är hos någon kompis.
Men när Ellen börjar gräva om vem Lycke är så inser hon väldigt fort att Lycke var en väldigt ensam flicka som ingen verkade bry sig om på riktigt. 


Föräldrarna och styvmamman beter sig väldigt märkligt, poliserna är oengagerade och att Ellens chef är hennes ex gör att Ellen inte kan låta bli att lägga själ och hjärta för att hitta Lycke. 

Det här var verkligen en spänningsroman i min smak och jag ser verkligen framemot att få läsa nästa del i serien när den kommer ut. Jag gillade storyn, jag gillade Ellen och det känns bra att hennes personliga spöken inte kommer dra ut i flera böcker utan vi fick svar på vad som hänt henne och vad hennes ex sysslade med redan i den här boken. 
Det blev verkligen många känslor när man läste boken eftersom man blev så arg på hennes föräldrar och styvmamma och även på lärarna i skolan, hur kan alla vara så obrydda om ett barn!! 
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på cdon   adlibris 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...