29 juli 2014

Gayle Forman - Om jag stannar

På en sekund ändras hela Mias liv...hon har svaga minnen av hur hela familjen satt sig i bilen och sen slirade dom av vintervägen och bilen kraschade.
Fast bilen bara är skrot och hon inser fort att hennes föräldrar inte lever så slutar hon aldrig höra Beethovens toner som spelas på radion.
Samtidigt som polis och ambulans anländer så kan hon se sig själv ligger svårt skadad och medvetslös, men hennes lillebror lyckas hon inte hitta.
Sen under 24 timmar får vi följa hur Mia bearbetar sitt liv och ska ta det svåra beslutet om hon ska släppa taget om livet och återförenas med sin familj eller om hon ska kämpa för att återförenas med övriga släkten, vännerna och pojkvännen.

Det här är en väldigt annorlunda bok eftersom man får följa med Mias viktigaste livshändelser när hon går igenom dom som minnen. Vi får även ta del av vad som händer runt omkring Mia när hon ligger i koma och vad hennes anhöriga säger till henne.
Jag gillade boken och den berörde väldigt mycket och det fanns inget rätt eller fel oavsett vilket val hon skulle göra, jag gillade Mia som karaktär.  


Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Marie Hermansson - Mannen under trappan

  Titel & Omslag Sjukt tråkigt omslag dock är ju titeln bra i alla fall.  Handling  Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har ett tr...