26 januari 2014

Emelie Schepp - Märkta för livet


En sommardag 1986 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus och hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån, inte ens språket förstår hon till hundra procent. 
Det har gått 26 år sedan den dagen, nu jobbar Jana som framgångsrik åklagare och den här gången har hon fått på sitt bord att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén. Jana får jobba tillsammans med kriminalkommisarie  Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander. Hans Juhlén arbetade som verksamhetschef på migrationsverket i Norrköping, men ju mer de gräver i hans liv och arbete desto mer förvirrade blir de och varför finns det inga ledtrådar efter mördaren, förutom handavtryck men av en väldigt liten person, kanske ett barn.

Senare hittar man även ett barn mördat, och ju mer Jana gräver efter information om Hans och pojken så börjar hon gräva i sitt egna förflutna och snart har hon en egen utredning och döljer information för poliserna för hon vill verkligen få veta sanningen om vem hon egentligen är. Men när sanningen kommer fram så är den mörkare och blodigare än hon hade kunnat tänka sig och tillslut vet hon inte alls om hon hade velat veta sanningen. 

En riktigt bra och spännande debutbok, om det kommer fler böcker i serien om Jana kommer jag så klart läsa dessa. Märkta för livet hade lika gärna kunnat vara en fristående bok vilket inte heller hade gjort någonting. Jag ser framemot fler böcker av Emelie Schepp!
Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på   adlibris   bokus   cdon

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset verkar som en spännande och bra bok :)

    SvaraRadera
  2. den ska jag läsa verkar bra :)

    SvaraRadera
  3. Den låter spännande och uppbyggd i flera nivåer. jag gillar det, så nu har jag lagt den i min varukorg på Bokus!

    SvaraRadera

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...