2 november 2013

Thomas Eriksson - Illdåd

Det här är Thomas Eriksons andra bok om Alex King. 

Under en efterfest på lucianatten så blir Sara Leijon brutalt våldtagen av fyra män. Chockad och skadad tar hon sig till polishuset och anmäler händelsen. 
Hela våldtäkten är brutal och rå och såklart förnekar de fyra männen och när det är dags för rättegång så är det mer frågan om Saras levnadssätt och allting handlar helt plötsligt om vad hon har gjort och inte gjort. 
Kriminalinspektör Nina vet vad Sara ger sig in på när hon anmäler männen, och för att hjälpa Sara gå igenom våldtäkten och rättegången så kontaktar hon Alex King.

Det har tagit jätte lång tid för mig att läsa ut den här boken och inte för att den är tråkig och inte har tempo utan för att det är så hemskt och boken tyvärr är så verkligt. För det är verkligen inte lätt att vara ett våldtäktsoffer, och att sen bli utsatt för all den kränkning det innebär att ge sig in i en rättegång mot sina förövare kan inte vara lätt. 
Boken är välskriven och känns väldigt obehagligt verkligt, men det blir tungt och påfrestande att läsa och ta in allting och jag lider så mycket när till och med Saras bästa vän sviker henne. 
Betyg 4 av 5

Boken finns att köpas på  Adlibris   Bokus  CDON

2 kommentarer:

  1. Jag har hört en hel del om den här boken och det mesta går ut på samma sak som det du skriver. Har inte läst den själv än, men den står här i hyllan.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar verkligen hans böcker! :)

    SvaraRadera

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...