13 november 2013

Marie Lu - Legend

Första delen i trilogin Legend och wow vilken bra första del och jag är så glad över att jag har kvar två böcker att läsa.

Boken handlar om femtonårige June som kommer från en av Los Angeles mest ansedda familjer och hon ses som ett militärt underbarn. Hon uppfostras för att en dag ta plats i Republikens absoluta toppskikt.

Sen kommer vi till Day, killen som växer upp i slummen, som fick underkänt på proverna och som är efterlyst som Republikens mest efterlysta brottsling. Men när man lär känna Day och får veta varför han gör olika saker så kanske han inte är så ond i alla fall. 

Men vad händer då när Junes bror Metias blir mördad och man pekar ut Day som mördaren? June blir satt på att hitta Day så att han kan få det straff han förtjänar. Men i jakten på Day så inser June att allting inte är så svart och vitt som Republiken får det att framstå.

Åh vilken bra bok, jag verkligen älskade den! Jag har bara hört bra om Legend så var väldigt skeptisk när jag plockade upp den för jag var beredd att bli besviken men det blev jag inte.
Jag älskar June, Day, Days familj och sen avskyr jag en hel hög med människor i böckerna.
Jag längtar massor efter att få läsa fortsättningen, jag vet inte om jag kommer kunna vänta på att de andra två delarna blir översatta eller om jag kommer läsa dem på engelska.
Betyg 5 av 5
 
Boken finns att köpas på   Adlibris   Bokus   CDON3 kommentarer:

  1. Okej, jag har blivit övertygad om att ge den här en chans. Jag ville inte först för att det inte kändes som min typ av bok men jag är inte den som inte kan ändra mig ;)

    SvaraRadera
  2. Åh denna vill jag snart läsa, har den hemma och har bara hört gott om den.

    SvaraRadera
  3. Har hört massor av positiv kritik om denna! Får nog ta och läsa den snart!

    SvaraRadera

Jussi Adler Olsen - 2117

  Avdelning Q #8 Titel & Omslag Lite tråkigt omslag, däremot passar titeln väldigt bra till handlingen.  Handling I över 10 år har Assad...