1 november 2013

Bokbloggsjerka 1 – 4 november

Äntligen fredag och dags för den här helgens bokbloggsjerka
Annika undrar om vi brukar se på boktrailers, vilken åsikt vi har om boktrailers och om vi har några att tipsa om eller kanske någon man ska undvika? 


Jag har sett någon boktrailer men det har bara råkat bli så. Jag vill inte se trailers för det finns en risk att bli spoilad, för vissa böcker har en väldigt avslöjande baksides text så man kan bli spoilad även av dessa. Sen så vill jag inte ha ansikten eller röster på karaktärerna i böckerna, inte heller se miljön, jag vill läsa och bilda mig en egen uppfattning och ge karaktärerna utseenden efter hur de framställs. 

Så det enkla svaret är, Nej jag bryr mig inte om boktrailers. 


12 kommentarer:

 1. Håller med om att man inte vill få för mycket avslöjat. Men en del jag sett innehåller inte heller något sånt, och då förstår jag ännu mindre vitsen...

  SvaraRadera
 2. Håller helt med! Känns meningslöst.

  SvaraRadera
 3. Den enda riktigt bra boktrailer jag sett har varit för en serieroman: och där finns det väl en helt annan poäng: man visar hur teckningarna ser ut.

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med- i böcker hittar man själv på ansikten och fantiserar själv hur miljöer ser ut.

  SvaraRadera
 5. Jag har nog aldrig sett en som spoilat något för mig. Och brukar ändå kunna få egna bilder i skallen om jag läser boken efteråt :). Men det är inte ofta jag kollar dem, bara om jag ramlar över någon då och då :)

  SvaraRadera
 6. Precis så känner jag med! Hela charmen med att läsa en bok är att själv skaffa sig en egen uppfattning om karaktärerna, miljön o.s.v.

  SvaraRadera
 7. För min del tror jag mer och mer att det beror hur trailern är utformad. Kolla den jag hittade på min blogg :).

  SvaraRadera
 8. Jag är inte heller så intresserad av boktrailers men det kan nog locka en viss målgrupp, som sådana som annars inte plockar upp en bok så ofta.. Det blir meningslöst att marknadsföra det mot mig som tar upp en bok så fort jag ser den ;)

  SvaraRadera
 9. Själv är jag inte så rädd att råka ut för spoilers men jag ser inte riktigt vitsen med boktrailers, jag är helt ointresserad..

  SvaraRadera
 10. Är inte heller jätteintresserad av boktrailers!

  SvaraRadera
 11. Jag har egentligen svårt för att tro att någon som inte läser skulle plocka upp en bok bara för att den ser en boktrailer. Det är ungefär lika osannolikt som att jag skulle köpa snus bara för att jag ser en fräck reklam.

  SvaraRadera
 12. Håller med dig till fullo.

  SvaraRadera

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...