18 september 2013

Bokradens bokliga bekännelser

Jag blev taggad av Vargnatt att göra den här taggen.

Regler!
Själva mening med "bokiga bekännelser" är att var och en ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv som har varit bok- och läsrelaterat (ca 5 saker)
När man väl har bekänt så ska man tagga vidare till fem stycken och meddela dessa att de har blivit utvalda.

Självlärd läsare
När jag var 4-5 år så började jag se massor på fem myror är fler än fyra elefanter för att jag verkligen ville lära mig läsa. Storebror började skolan och jag ville oxå ha läxor och kunna läsa. 
Så sagt och gjort, jag lärde mig själv läsa och jag minns ännu första gången jag hann med att läsa texten på tv. 

Olästa böcker
Jag har betydligt fler olästa böcker än lästa här hemma, om vi nu inte skulle räkna med mina ungdomsböcker. Men hoppas få lite ordning på det där så småningom.

Bloggen
Jag har aldrig före jag skaffade bloggen brytt mig om hur mycket jag läst när jag läst eller vad jag har läst. Nu har jag börjat få lite koll på det och det känns riktigt bra eftersom jag är hör till de som gör listor kring det mesta i sitt liv. 
Jag hade en blogg tidigare, där jag skrev om graviditeten med dottern, hundarna och även film och böcker, sen vill jag ha en egen blogg med böckerna i fokus men med inslag av film och tvserier och även hundarna fick sig en egen blogg.

Bokpaket
Jag verkligen ÄLSKAR att få hem böcker, speciellt de i brevlådan. Jag blir som ett barn varje gång och de bästa paketen är de där jag inte vet vad det är i och de där det är en bok som jag vill och har tänkt börja läsa med en gång.
Påbörjade böcker
Jag har nog ca 11 böcker som är påbörjade, för jag vet inte vad jag ska göra med de böcker som jag inte avslutat men jag inte har läst klart. Ibland är man inte sugen på att läsa boken man har påbörjat utan vill läsa en annan. Så jag ska försöka läsa klart lite av dessa böcker och inte börja så många nya.. För jag måste läsa ut hela boken för att känna att jag har gett den en chans på riktigt!  

Tagga vidare: 
 


 

5 kommentarer:

 1. Ja, att få paket är definitivt inte fel ;)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Ska försöka hinna med detta i veckan!

  SvaraRadera
 3. Tack för taggen, får se om jag gör den men det märker du :)

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig själv i det där att jag inte heller hade så stor koll på hur jag läste innan jag började med bloggen. Lite via Goodreads men det var långt ifrån så strukturerat som nu.

  SvaraRadera

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...